Sunday, 20 April 2014

iMan ZulaiKa

sAlam all...

aLHAmdulillah rezeki allah finally dapat sent iman zulaika my second girl go to school...boleh cakap agak tinggi gak kos(registration fees) untuk antar kids to pre school kt kl ni...belum masuk transit lagi...

Husband pun decided that 'yes we go register adik'... me -  'betul ke sayang'...continue asking ' monthly camner, kakak je dah rm450(school fee + transit)'...hubby - 'xper daftar jer'...that time nak lompat je sebab happy giler.. me - ' thx syg'..(why thanx him sbb kalo dia xnk bayar for school smpai 5thn nti ler baru adik leh start school )

mummy memang sangat teruja..start planned nk go for hair cut adik, nk beli kasut, botol air (stationery mmg dah ada since awl tahun 2014 even tht time blum stat sek.. utk kegunaan homeschooling)

the first day sent adik tu just me yang go for register sebab husband kena on shift pagi tu...adik sangat bersemangat tak menangis..i can feel u honey...sebab bila tanya adik school mane sebelum ni she replies ' dees '(q-dees) tapi sebenarnya sek teacher nenek (taska transit dia) kesian kn...

alhamdulillah...alhamdulillah...alhamdulillah....
buat hair cut - dia memang baik duduk diam jer

day 1 - after register masuk kelas no tear no ragam2 

day 5 - to school 

penat nya muka adik



Tuesday, 1 April 2014

how happy I am...

salam...

since dah tinggal serumah ni...memang ler sangat happy kan...just think anak2 jer..can do what we want to do together tanpa fikir panjang...senang dah dekat...kalau dulu nak balik kedah..he must drive to pahang first to fetch me or im taking bus carrying kids to kl then baru heading to kedah..sekarang..petik jari jer...keluar rumah start kereta mane arah tuju semua sehala jer...sangat2 bersyukur...
aktiviti weekend either ke taman permainan/ tasik or shopping mall bleh buat any time or any places..

main kat taman - bukit jalil

fish feeding...
masa pindah boleh kata every week nenek datang..hhihihi

sekarang setiap hari papa g work diorang nampak...


so started the 2014 with registered aisyah si kakak sekolah...after fikir punya fikir..q-dees kindergarten keputusan nya...alhamdulillah after 3 bulan sekolah aisyah inproved banyak sangat..membaca tu paling ketara and mengeja suku kata bahasa malaysia..oohh not to forget she already practise english...hiihih...tapi aritu ada gak sepacul mandarin...kikikii...alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah...yang penting dia sangat suka sekolah...

day 1 aisyah kat school...



assalamualaikum dan salam sejahtera..

wahhhhhhhhhhh........lama giler tak update...no entry since raya lepas...Ya Allah..busy nya la kn...dah tahun 2014 pun..

alhamdulillah finally i dapat transfer to Putrajaya..perkara paling gembira of course ler sebab dah dapat duduk sekali sebumbung dengan husband & tak perlu dah nk weekend travel to see each other...

office baru dekat kementerian perumahan dan kerajaan tempatan(dont mind if dapat ke mana pun as long as transfer)..when the time call SPA & JPA tu..terkejut sampai nangis bila tau kata permohonan bertukar lulus...shocked till i made 3x to confirmed with them...hahah...actually call untuk tau progress je tapi bila kerani tu cakap dah lulus...sangat sangat sangat tak percaya sebab this time punya application within 2 weeks je compared to previous..3tahun pun takda ape2 tindakan....
kat mane pun penempatan tak penting yang penting sekarang dah dapat bersama-sama husband...paling penting anak2 lagi dekat dengan papa nya...

memang sangat culture shocked la kan bila kat sini..kena tempuh jammed yang tak da sudah nya...kena bangun awal...taska yang mahal..oowwhhhhhh my!!!..(sekarang sudah lali loll)
i dapat jabatan yang paling sempoi..hihihi...kawan2 baik,environment pun ok...management?..kikikii bior ler rahsia..bhahabhba...yang penting u can do what u want to do here!!!...




dapat surat dari jpa -  lapor diri

last day dengan kawan2 pejabat daerah temerloh(miss u all)

time in tu sangat ler awal if dekat PDT..HAHA..might be baru bangun...

my chief clerk bagi suruh take note all info katanya...(sebab dia ada 3 bulan lagi before pencen)
jamuan hari raya TPPR

on duty mapex 

Monday, 12 August 2013

raya at mom's house

walaupun aku tak spent raya pertama kat rumah mom tapi SIL bagi pic ni..saje la kan nti free2 baca blog leh la layan perasan tengok all this pics...rindu all this faces...maklum la dah duk perantauan katakan ..kkkiii

cantik tak mama saya...



my kakak & her familes  



my adik & his wife


the bongsu & his wife


all the brothers...









Sahur, Puasa, Raya

Sahur, Puasa, Raya
 
this time spent raya kat MIL's house...balik 1 day before raya..so sempat la bersahur & berbuka sekali...cabut early dari opis packing,clearing & cleaning wahhhhhhhhh mmg penat lol tp mood raya tu dah sgt la berkobar2...after buka pose trus gerak sebab electrik xda...jiran2 pn dh byk balik kg...keseluruhan seronok..day 3 raya balik pahang..gerak dah tengah malam so zzzzzzz je dalam kereta....



raya day 1 - yellow theme


day 2 tema hijau ..baju ni besar lol skg dh anto balik ke tailor utk auter
day 3.. royal blue + cream

time raya rumah tok wajib balik setiap hari or masa..all the aunties & uncle , cousins lepak semabng till midnight

pose perasaan wajib...bahahahah

                           selamat hari raya maaf zahir batin

Sunday, 20 January 2013

Aisyah kembali ke sekolah....

salam aku rasa masih belum terlambat nak update about my girl aisyah yang kembali ke sekolah early this year.....hihihi....kenangan buat aku..1st time dia sekolah masa umur dia 1tahun 10bulan....she keep crying all the time....tapi aku ni pun teruk gak..tetap nak hantar walaupun tau dia masih kecik......people ask why sent her..she's too young..ntah jer..tapi i just fikir...she can...sebab i memang start dia dengan buku or belajar kat rumah dari awal lg...kecik2 bagi buku...sebab fikir budak ni otak sangat cergas and easy to absorb..macam span serab air....hihii cuma tadika yang aku hantar tu kurang cikgu yang ada asas dalam pendidikan toddler....so dia belajar untuk biasa kan diri sampai 6 bln sek kt situ...tu pengalaman lepas...
sekarang tahun baru..aku hantar my girl ke tadika lain...bukan cakap tadika tu bagus sangat ke or ape..tapi as per my sister experince dia kan pernah kerja situ..1 of the teacher sangat soft toward budak..pandai handle budak walaupun dia takda anak lagi...ok thats sound good la kan...so 1st day asiyah nangis...bila jemput dia...she's ok..next day alhamdulillah xda lagi drama...salam n kiss me say bye-bye..ok petanda yang baik....sekarang setiap masa mulut dia hanya menyanyi saje sampai orang sibuk tengok tv dia sibuk nak show her talent tu...oh my aisyah...semalam i drop by kedai anakku to buy pencuci botol..mulut dia keep baca 1,2,3,4 till 10 in chinese...the tokey say wahh...pandai ye...alhamdulillah...bukan tu yang aku suka tapi memori dia untuk ingat apa yang cikgu ajar...tapi malang nyer kt my place ni...nak hantar anak mengaji iqra pn susah nak terima alasan kecil lagi...ermmmm....bukan tak nak ajar sendiri...wont last than 5 second kalau mummy dia ajar..hihiiii....

1st day datang school...nak main 'taman' dulu la apa la..end of nangis..masakkkkkk






2nd & seterusnya dah pandai bawa diri..alhamdulillah...


every wednesday ada aktiviti fizikal...great ahh...

alhamdulillah..after a month in this school she's fine..suruh posing pn ok...kikiii

customers testimonial.....PB GreaT


Testimonial from my customers...

1st i start this PB bisness is end of june 2012...sekarang dah JAN 2013...7 bulan & 10 sets sold...alhamdulillah...nothing impossible..hihihi..mula-mula buat bisnes mcm2 negative thought bermain di fikiran....
TAPI semua tu hanya pemikiran2 orang yang taknak berjaya tanpa usaha...i truly boleh cakap...usaha tawakal berjaya....its me!! so my first customer adalah kakak ku tercinta...the time dia nak pakai PB dia only housewife...tapi dah nama pn PEREMPUAN kan..nk CANTIK tu biasa....so customer i dari tukang masak tadika...kakitangan kerajaan...promoter maggi...pekerja sambilan...macam2 kata kow...(trade mark johan rajalawak hihi)....


instant effect dari pemakaian PB...kiri tak pakai pb kanan dengan pb

latest result after 3-4 month ...kerlasssss

she can pakai baju zaman anak dara...husband puji cantik....lagi penting lebih berkeyakinan....




this time kerja sebagai 'TUKANG MASAK TADIKA' tapi tetap nak cantik...perempuan = cantik .....
2nd customer...pakai pb baru 1st day baju sedia ada terus jadi ibarat baju pinjam..bolos,gobos...kikii
ni customer i dari penang(orang pahang)...dia buat part time tutor...hihih...dari size 40 seluar sekarang pakai 38...hahhh...kerlasss jahhhh
dulu size seluar 40..sekarang 38...kerlasssss...perggahhhhhh....




                   nothing is impossible babe!!!!
                       do call me for further info  012-2723317...